mandag 3. desember 2007

Pepperkakebaking på Biri - med alle valpene!

I alle år har jeg hatt som tradisjon i å bake pepperkakehus og pepperkaker 1. desember sammen med alle barna. Utrolig nok, ble det gjennomført også i år - her på Biri. Det har vært en kjempe fin helg. Ungene har kost seg ute i snøen, vi har kost oss med masse god mat og drikke og valpene har vært helt i hundre. Full oppmerksomhet hele tiden. Her har det kommet ca. 1 meter med snø. Lørdagen ble Pernille og jeg snødd inne (ikke tull!). Det snødde vannrett og det gikk ikke an å bevege seg ute. Bilen min var også snødd inne. Heldigvis har vi kjempe koselige naboer som fikk måka gården og dratt frem bilen. Etter "redningsaksjonen", bestemte Pernille, Lena (naboen) og jeg å gå tur med alle hundene. Optimistisk tok vi med hundene ut i skogen, og "vips" der forsvant alle hundene ned i snøen. Vi så bare at snøen bevegde seg litt til siden, og nede i sporet gikk de på lang, lang rekke. Snøen rakk meg til magen! I skrivende stund snør det fremdeles. Men nå har Øystein og jeg byttet bil, så nå kommer jeg meg frem.. heldigvis! Tusen takk, Øystein, for at du lot deg bli overtalt! :)
Her er resultatet !
Dette været våknet vi til, søndags morgen. Flott utsikt i fra soverommet på Biri! Andreas og en av valpene
Ingvild kom på besøk også! Kjempekoselig. Hun har alltid vært som et familiemedlem. Pernille og sin favoritt-valp - merke hale! Andreas, Ingvild og Simon brukte mye tid i valpekassa. Det er rart med tradisjoner, og jula kan liksom ikke begynne før dette er gjort. Hjemme på Langerød har jeg alltid hatt åpent hus for alle vennene til Pernille. Det var veldig godt å få barna opp hit på Biri! De gikk på ski, akte, gravde snøhuler, sparket tur og koste seg ute med de voksne hundene. Søsteren min, Merethe og Øystein var her også. De bistod med å pynte hus og lage grøt. Pernille kom på fredag - og vi har virkelig kost oss! Pernille, Ingvild og guttene har tinget plass her allerede i vinterferien! Det var et så fint hotell å bo på sa dem..:)

1 kommentar:

Anonym sa...

Rart å skrive i bloggen til sin egen kone men synes likevel jeg må få si her at det var en kjempekoselig helg og at jeg er stolt over valpene og tålmodigheten din Kathrine. 6 voksene hunder, 8 valper, 4 unger.... Pernille storkoser seg der oppe i vinterland så det blir ikke lenge til vi kommer opp igjen. Snart er det juleferie og da er vi på plass. Vi snakkes.
Hilsen Pernille og meg